latinica  ћирилица
05/05/2021 |  10:25 ⇒ 10:25 | Autor: SRNA

Mazalica: Nakon razbijanja Јugoslavije, moralisanje o promjenama granica bezobrazluk

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da je nakon razbijanja Јugoslavije i otimanja Kosova i Metohije, svako moralisanje o promjenama granica bezobrazluk.

Reagujući na jučerašnji izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka Savjetu bezbjednosti UN, u kojem komentariše i "non pejper", Mazalica je naveo da je "non-pejper", ako ništa drugo, otkrio dežurne licemjere.

- Incko je izjavio kako je na dan objave "non pejpera" jedna njegova zaposlenica tokom sastanka briznula u plač zbog straha da će međunarodne sile izazvati pomjeranje granica i raspad BiH. Vjerujem da je Incko isto tako briznuo u plač kad je njegova zemlja Austrija priznala Sloveniju, Hrvatsku i druge republike i tako doprinijela pomjeranju granica i raspadu Јugoslavije - rekao je Mazalica Srni.

Mazalica je naveo da je nevjerovatna Inckova izjava te da je kako kaže, jedan Bosanac rekao i kako je Majn kampf na početku bio samo "non pejper", te da svako ko želi mijenjati granice, prvo treba posjetiti groblje vojnika u Evropi, sve do Staljingrada.

- Nevjerovatno da ovo govori čovjek koji dolazi iz zemlje u kojoj je napisan Majn kapmf, iz zemlje koja je napadala Staljingrad i koja je zajedno sa nacističkom Njemačkom i fašističkom Italijom odgovorna za desetine miliona grobova širom Evrope - naglasio je Mazalica.

Prema njegovim riječima, Inckova zemlja je učestvovala u razbijanju Јugoslavije, što je otvorilo put ratovima, razaranjima i žrtvama krajem prošlog vijeka.

- Hvala "non-pejperu", ako ništa drugo jer je otkrio dežurne licemjere - ponovio je Mazlica.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je podnoseći izvještaj pred Savjetom bezbjednosti UN da neće biti iscrtavanja nove mape BiH i da se pominjanje izraza "mirni razlaz" može tumačiti, kako kaže, samo kao prijetnja.