latinica  ћирилица
05/05/2021 |  12:02 | Autor: SRNA

Golić: Podrška institucija Srpske gradu Istočno Sarajevo

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić istakla je danas u Banjaluci u razgovoru sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem da je ovaj grad uvijek imao podršku institucija Republike Srpske i da će tako i biti.
Srebrenka Golić - Foto: RTRS
Srebrenka GolićFoto: RTRS

- Potrebno je uraditi energetski pregled objekta "Dejton" i tačno utvrditi koji su nedostaci i šta bi trebalo uraditi kako bi bio poboljšan i izgled i radni ambijent. Tek nakon izvršenog energetskog pregleda znaćemo koliko bi sredstava trebalo da se izdvoji za energetsko utopljavanje ove zgrade u Istočnom Sarajevu - rekla je Golićeva.

Kada je riječ o proglašenju parka prirode Trebević, Golićeva je navela da je potrebno izvršiti uvid u prostorno-plansku dokumentaciju, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

- U saradnji sa Republičkim zavodom za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, potrebno je utvrditi specifičnost lokacije, nakon čega se može razmišljati o mogućnostima za proglašenje parka prirode Trebević - dodala je Golićeva.

Ćosić je zahvalio na dosadašnjoj podršci Ministarstva posredstvom realizacije projekta "Energetska efikasnost" i podsjetio da je već obnovljena zgrada Srednje škole "28. jun" za šta je izdvojeno 382.000 KM i da su pri kraju radovi na objektu Doma zdravlja u Palama, koji bi na kraju trebalo da iznose oko 640.000 KM.

- Zgrada "Dejton" bi realizacijom projkta "Energetska efikasnost" dodatno uljepšala grad Istočno Sarajevo, a pri tome je i sjedište brojnim institucijama i udruženjima koja su od ogromnog značaja za grad. Od velikog je značaja da naiđemo na podršku u realizaciji ovog projekta - rekao je Ćosić.