latinica  ћирилица
05/05/2021 |  14:07 ⇒ 14:30 | Autor: RTRS

Višković: Kreiranje povoljnijeg ambijenta za domaće i strane investitore

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem, razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima američko-kanadskog konzoricijuma Smoother Energy-GEDC, Isakom Siglom i Borutom Marosekom.
Radovan Višković i Smuter Enerdži-GEDC (Foto: vladars.net) -
Radovan Višković i Smuter Enerdži-GEDC (Foto: vladars.net)

Na sastanku je razgovarano o potencijalima i resursima u oblastima privrede i energetike kojima raspolaže Republika Srpska, te o mogućnostima investiranja u tim oblastima.

Predsjednik Vlade Radovan Višković upoznao je sagovornike sa ekonomskom situacijom i stanjem na domaćem tržištu, te istakao da Vlade Republike Srpske kontinuirano radi na kreiranju još povoljnijeg poslovnog ambijenta za domaće i strane investitore.

Prema njegovim riječima, u Republiku Srpsku dobrodošli su svi koji, zajedno sa nadležnim institucijama, žele posvećeno raditi na realizaciji zajedničkih projekata od obostranog interesa.

Predstavnici konzorcijuma, kojeg čine američka kompanija Smoother Energy i kanadska kompanija GEDC, na današnjem sastanku, izrazili su spremnost za uspostavljanje poslovne saradnje.