latinica  ћирилица
05/05/2021 |  19:06 ⇒ 19:46 | Autor: SRNA

Srpska u pregovorima za 100.000 vakcina Sputnjik (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Srpska u pregovorima sa Rusima da u narednih 10 do 15 dana dobije 100.000 vakcina Sputnjik kao prvu dozu.
Radovan Višković -
Radovan Višković

Višković je na dočeku 80.000 kineske vakcine Sinofarm istakao zanačaj što je Srpska u teškom vremenu uspjela da obezbijedi ovako veliku količinu za svoje građane.

On očekuje da sa ovim i vakcinama koje su stigle u ranijem periodu Srpska u maju raspolaže sa najmanje 200.000 vakcina.

- Može se veoma lako desiti da Republika Srpska u maju ima i 300.000 doza vakcina što će omogućiti ubrzanu vakcinaciju - rekao je Višković.

Višković je zahvalio kineskom ambasadoru u BiH što je u značajnoj mjeri pomogao da Srpska dobije ove vakcine, ali je istakao i napore srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

On je naveo da je na današnjem sastanku sa ambasadorom Đi Pingom iskazao interes da Srpska nabavi i dodatne količine kineske vakcine.

- Cilj nam je da dođemo u poziciju da u narednih nekoliko mjeseci, najviše tri, dođemo u poziciju da vakcinišemo veći broj ljudi u Republici Srpskoj - rekao je Višković.

On je naveo da će se time zaštiti zdravlje građana, ali i omogućiti izlazak iz krize izazvane pandemijom, što treba da radi Vlada.