latinica  ћирилица
05/05/2021 |  21:39 | Autor: Agencije

Zaneti: Inter je u ozbiljnim finansijskim problemima

Milanski Inter je od nedjelje prvak Italije, prvi put poslije 11 godina. Razloga za slavlje ima, ali ako je suditi po riječima legendarnog kapitena, a sadašnjeg sportskog direktora Havijera Zanetija, ne previše.

Klub je prolazio tokom čitave sezone kroz ozbiljne finansijske probleme. Ti problemi su i dalje tu i bit će potrebne godine da se poboljša balans. Sada treba napraviti dugoročnu strategiju koja će obezbijediti stabilnost – rekao je Zaneti.

Takva situacija mogla bi se odraziti i na odnos kluba sa trenerom Antoniom Konteom koji je poznat kao neko ko je u stanju i da ode ukoliko mu se ne obezbijede željena pojačanja. Ipak, Zaneti biranim riječima govori o bivšem treneru velikog rivala Јuventusa.

– Na početku je bilo blagog skepticizma zbog njegove prošlosti u Јuventusu, ali naučili smo ga voljeti. Od prvog dana bio je fokusiran i prihvatio je izazov. Donio je radnu etiku i mentalitet, ubijedio je najmlađe igrače da njegov projekat funkcioniše. Nije prošao dan da nije razmišljao kako tim može napredovati - rekao je Zaneti.