latinica  ћирилица
06/05/2021 |  15:42 ⇒ 15:43 | Autor: SRNA

Ministar Lučić posjetio u Livnu srpsku porodicu Kovačić

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić posjetio je danas srpsku porodicu Kovačić iz Livna koja dugo godina ima problem u vezi sa legalizacijom kuće i dvorišta i čiji će članovi, kažu, biti prinuđeni da napuste svoj dom ukoliko gradske vlasti poruše pristup porodičnoj kući.
Miloš Lučić posjetio porodicu Kovačić - Foto: SRNA
Miloš Lučić posjetio porodicu KovačićFoto: SRNA

Lučić je najavio da će se obratiti ombdusmanu za ljudska prava da istraži kompletan slučaj i naglasio da srpska porodica Kovačić, koja je ostala u Livnu, za vrijeme rata nije imala probleme, dok ih ima danas, nakon 26 godina.

- Priče gradonačelnika Livna Darka Čondrića i porodice Kovačić se ne slažu - rekao je Lučić Srni.

On je naveo da je sa gradonačelnikom Livna razgovarao i o teškom položaju Srba povratnika u Livno i istakao da je krajnje vrijeme da budu riješeni njihovi problemi.

- Nijedan Srbin nije zaposlen u Gradskoj upravi. Srpska sela su neobnovljena, bez puteva i struje, što svjedoči o jako teškom položaju Srba u Livnu - napomenuo je Lučić i dodao da će raditi na tome da bude olakšan povratnički život u Livnu.

On je danas posjetio i Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Livnu i Spomen-kosturnicu Svete velikomučenice Marine gdje počivaju mošti livanjskih Srba koje su tokom Drugog svjetskog rata na najsvirepiji način ubile ustaše.

Lučić je istakao da će u narednom periodu finansijski pomoći Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice.

Paroh Livanjski Predrag Crepulja izrazio je nadu da će biti riješen problem Kovačića.

- Pravda bi trebala biti jednaka za sve. Mi bismo svojim razlikama trebali da se ponosimo, da vlada mir i da nema sukoba - rekao je Crepulja Srni.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić nije želio da komentariše za medije problem porodice Kovačić.