latinica  ћирилица
06/05/2021 |  19:11 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Hodočasnici u humanitarnoj akciji krenuli sa Sokoca ka Ostrogu (VIDEO)

Grupa od 29 hodočasnika krenula je danas iz porte Crkve Svetog Ilije u Sokocu, na 12. poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom, u manastir Ostrog u Crnoj Gori. Hodočašće je posvećeno njihovom sugrađaninu Јovanu Јovoviću kome je potrebna pomoć, jer mu je od rođenja dijagnostikovana cerebralna paraliza, a vremenom i druge dijagnoze.
Hodočasnici sa Sokoca krenuli ka Ostrogu - Foto: SRNA
Hodočasnici sa Sokoca krenuli ka OstroguFoto: SRNA

Sedamnaestogodišnji Јovan živi sa majkom i mlađim bratom u stanu bez terase na četvrtom spratu, u zgradi bez lifta, zbog čega mu je godinama onemogućen izlazak na svjež vazduh.

Članovi Udruženja građana "Sveti Vasilije Ostroški" odlučili su da pomognu porodici Јovović da izgradi kuću, za koju već posjeduju plac i građevinsku dozvolu, čime bi neprestana njega oboljelog Јovana bila značajno olakšana.

Za Јovana će se hodočasnici moliti na svom putu ka Ostrogu. Za šest dana prepješačiće 230 kilometara.

Hodočasnike je na 12. pokloničko putovanje, uz blagoslov ispratio starješina Crkvene opštine Sokolac Ilija Čupić, istakavši da je ovo hodočašće divan primjer kako se iskazuju vjera, ljubav i humanost.

Potpredsjednik  Udruženja Mladen Cvijetić podsjeća da je do 31. maja u funkciji "M:telov" broj 1416 preko koga jednim pozivom građani doniraju jednu KM za pomoć porodici Јovana Јovovića.

Sredstva se mogu uplatiti i na tekući žiro račun Udruženja "Sveti Vasilije Ostroški" 562-012-81550261-02 kod NLB banke.