latinica  ћирилица
07/05/2021 |  12:29 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Treći put zapaljeni kontejneri u Drakuliću

U banjalučkom naselju Drakulić, nesavjesni pojedinci jutros su zapalili nekoliko kontejnera sa smećem, koji su u vlasništvu preduzeća Čistoća.
Zapaljeni kontejneri u naselju Drakulić - Foto: RTRS
Zapaljeni kontejneri u naselju DrakulićFoto: RTRS

Tehnički direktor Čistoće Milan Plavšić kaže da se sve dogodilo jutros oko 7.30 časova, te da je ovo treći put da vandali pale kontejnere u ovom naselju.

- Ekipa koja radi na istresanju korpica za otpad i čišćenju autobuskih stajališta, zatekla je u Drakuliću još jedan ružan prizor, kako gore kontejneri za odlaganje kućnog otpada. To je nažalost postalo nešto vrlo neprijatno, kako za ovo preduzeće i grad, tako i za sve savjesne građane - rekao je Plavšić.

Dodao je da su slični slučajevi zabilježeni i u nekim drugim banjalučkim naseljima.

- Ovo je 30. kontejener u toku ove godine koji je u potpunosti izgorio. Pored upozorenja koja se nalaze na kontejnerima, šta se u njih smije odlagati, nesavjesni građani se toga ne pridržavaju, te najčešće bacaju pepeo i žar i tako zapale kontejner - nističe Plavšić.

Apeluje na sugrađane da čuvaju komunalnu opremu, jer nije jeftina.

- Naše preduzeće će se, kao i do sada, pridržavati rasporeda odvoza kućnog otpada, koji je usvojila gradska Skupština - zaključio je Plavšić.