latinica  ћирилица
07/05/2021 |  19:42 | Autor: RTRS

Galijašević: Glavu dižu i "velika Albanija" i "velika Hrvatska"

Ekspert za bezbjednost DŽevad Galijašević ocijenio je da je najava Hrvatske da će praviti bazu na Kosovu je udar na regionalnu stabilnost i međudržavne odnose.
DŽevad Galijašević  (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
DŽevad Galijašević (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

U programu TV Pink Novo Јutro dodao je i da je to udar na bezbjednost samog samoproglašenog Kosova. Pa u nastavku ukazao:

- To nije zato što je Hrvatska bitna, budući da je ona evropski prosjak i zadnja evropska država, pored Bugarske, te ne predstavlja nikog i ništa. Ona na ovakvim mjerama i učešćem u ovakvim politikama hrani svoj ustaški mentalitet i neoustašku agendu, budeći neoustaške ambicije - naglasio je Galijašević.

 On je dodao da Hrvatska nije samostalna i ovakve radnje ne radi iz svoje pameti. Da, tako hrani svoju srbofobiju, ali da iza ovoga stoje pokrovitelji koji nas pred 9. maj - dan pobjede nad fašizmom - podsjećaju da fašizam nije poražen.

- Na Balkanu smo izgubili Drugi svjetski rat i valjda to vidimo poslije 70 godina. Šta su relikti Drugog svjetskog rata i Hitlerove politike na Balkanu? Velika Albanija! Јel` imamo priče o "velikoj Albaniji" i priče zapadnih sila da se ona uspostavi. Drugi relikt je NDH! Ustaška Hrvatska. Јel` to imamo na djelu? Imamo to na djelu! Јoš samo da Bugari otvoreno zatraže dio Makedonije, pa da shvatimo da je cjela priča o Titu i partizanima bila laž. Mi smo taj rat od nacista definitivno izgubili - poručio je Galijašević.

On ističe i da je Ukrajina je nacistička, kao i da su pribaltičke zemlje nacističke. 

- Pogledajte sve države koje su navodno izgubile rat - Njemačka je ponovo najmoćnija u Evropi. Francuzi su ponovo poltroni Njemačke. "Petenova vlada" sjedi u Parizu. Britanci su pobjegli na svoje ostrvo i ponekad nam pošalju svoje specijalne jedince da nam bude još gore, da slučajno ne primjete da Rusi izviruju ili žele nešto da rade i da nas još više okrenu da mrzimo Nijemce - da nam bude što teže i da u nekom budućem odmjeravanju budemo instrumenti britanskih interesa na Balkanu - zaključio je Galijašević.

Izvor: "fakti.org"