latinica  ћирилица
08/05/2021 |  18:20 | Autor: SRNA

Runić: Zahvaljujući pomoći Srbije biće poboljšan kvalitet života povratnika

Opština Drvar će u narednom periodu, zahvaljujući finansijskoj pomoći Srbije koja je danas dogovorena na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, aktivno raditi na konsolidaciji budžeta i reorganizaciji javnih preduzeća koja su direktno ili indirektno "naslonjena" na rad opštine, izjavila je Srni načelnik Drvara Dušica Runić.
Dušica Runić - Foto: RTRS
Dušica RunićFoto: RTRS

- Fokus aktivnosti biće na zajedničkom pronalaženju rješenja koja će rezultirati pozitivnim efektima na budžet ove povratničke opštine i poboljšanje kvaliteta života povratnika - rekla je Runićeva, koja se danas u Kozarskoj Dubici sastala sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i najvišim zvaničnicima Republike Srpske.

Ona je dodala da će Srbija pomoći opštini Drvar savjetodavnim uslugama i finansijskom podrškom za realizaciju projekata koji će doprinijeti stabilizaciji budžeta.

Runićeva je navela da će Drvar u budućnosti aktivno raditi na razvojnim projektima.

- Srbija je dosta uradila za našu opštinu u posljednje dvije godine, na čemu smo neizmjerno zahvalni i ispred nas je lijepa budućnost koja će Drvarčanima osigurati ostanak na vjekovnim ognjištima - istakla je Runićeva.

Ona je najavila da će delegacija Srbije i Republike Srpske uskoro posjetiti Drvar.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija izdvojiti od 10 do 12 miliona evra pomoći za opštine Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar.

Vučić je nakon sastanka u Kozarskoj Dubici sa zvaničnicima Republike Srpske i načelnicima ove četiri opštine rekao da će dio pomoći da bude u kešu, a dio u projektima.