latinica  ћирилица
09/05/2021 |  07:42 ⇒ 12:26 | Autor: RTRS

Kalabuhov: Srećan Dan pobjede nad fašizmom (VIDEO)

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom govorio je ambasaor Ruske Fedracije u BiH, Igor Kalabuhov.
Igor Kalbuhov - Foto: RTRS
Igor KalbuhovFoto: RTRS

Kalabuhov  je uputio srdačnu čestiku koju vam prenosimo u cijelosti

- Dragi prijatelji, srdačno vam čestitam veliki praznik - Dan pobjede! Ovaj dan za nas je uvijek pun tuge, ali i radosti.  Narodi Sovjetskog Saveza, zajedno s našim saveznicima, platili su ogromnu cijenu kako bi izvojevali pobjedu nad strašnom pošasti - fašizmom. Ali važno je da smo uspjeli da zaustavimo taj virus. To je neoboriva potvrda da dobrota uvijek pobjeđuje, zlo uvijek gubi. I u to sam siguran.

Danas je prilika da podijelimo s drugima ono što tokom ostalih dana poštujemo, čuvamo i njegujemo u tišini naših domova, u porodičnom krugu – a to je sjećanje i slavljenje naših dragih koji su nam prije 76 godina poklonili pravo na mir, slobodu i život. Na nama je da ova blaga, koja su bila toliko teško dobijena, sačuvamo i na njihovoj osnovi sagradimo ljepšu budućnost.

Istorija pokazuje da smo nesagledivo moćniji kada smo zajedno, dok neizvučene pouke koštaju mnogo. Neka nas ovaj veliki praznik podsjeti na to i da se više nego ikada posvetimo saradnji i jačanju prijateljstva na dobrobit svih i svakoga.

Srećan Dan pobjede! Srećan 9. maj - istakao je Kalabuhov.