latinica  ћирилица
09/05/2021 |  12:22 ⇒ 19:55 | Autor: SRNA

Cvijanović: Srpska želi da živi u miru i u stabilnoj regiji (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Srpska poštuje svoju slobodu, ali i slobodu svih drugih naroda i želi živjeti u miru sa svima koji je okružuju i u stabinoj regiji.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je, nakon polaganja vijenaca na spomenik poginulim borcima NOR-a u Banjaluci, povodom Dana pobjede nad fašizmom, poručila da je 9. maj veliki dan u istoriji čovječanstva, a posebno u istoriji slobodarskih naroda.

- Srećni smo što pripadamo grupi tih slobodarskih naroda koji su donijeli slobodu civjelom svijetu učestvujući u slomu velike pošasti koja je prijetila da uništi cijelu planetu i da sve slobodno učini neslobodnim - rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ona je izrazila zadovoljstvo što Republika Srpska proslavlja i obilježava tako važne datume iz istorije na pravi način i što njeguje prave vrijednosti na kojima je i počivala Narodno-oslobodilačka borba, dodajući da je i budućnost Srpske usmjerena na očuvanje takvih vrijednosti.

- Danas se razvijamo kao slobodno demokratsko društvo, ali uvijek smo savjesni svega onog što se nalazilo i dešavalo u našoj prošlosti i iz toga da cijenimo našu prošlost i istoriju u stanju smo da gradimo našu budućnost. Zato znamo da je za Srspku, ali i za drugi demokratski i slobodarski svijet veoma važno da napravi sponu onog što je bilo i što će biti u budućnosti - navela je Cvijanović.

Dodala je da se danas Srpska nosi sa svim problemima koje postoje na globalnom planu i koje ima moderni svijet.

Cvijanović je navela da su mračne ideologije kao što je fašizam mogle da predstavljaju prijetnju za kraj čovječanstva i svih vrijednosti kojima se stremi, te da treba poštovati to što se živi u slobodi.