latinica  ћирилица
09/05/2021 |  21:08 ⇒ 21:21 | Autor: SRNA

Čubrilović: Stalno opominjati na zlo fašizma

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da Srbi treba da obilježavaju brojne datume iz svoje slavne prošlosti i da budu ponosni na činjenicu da su tokom cijelog 20. vijeka bili dio slobodarskog svijeta i da opominju na zlo fašizma koje je ideološki i politički još prisutno u regionu.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović, koji večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu prisustvuje svečanoj akademiji povodom Dana pobjede, rekao je da se Srbi sjećaju i obilježavaju datume kakav je 9. maj da se zlo ne bi ponovilo bilo kad i bilo gdje.

- To zaista ne želimo. Srbi su ponosan narod i imaju razloga da budu ponosni na događaje od prije i više od sedam i po decenija, jer su dali svoj veliki doprinos pobjedi nad fašizmom - izjavio je Čubrilović novinarima iz Republike Srpske.

Čubrilović je ukazao da je fašizam vojnički pobijeđen, ali da je ideološki i politički prisutan.

- Fašizam je prisutan u određenim oblicima u pojedinim regionima ovog našeg prostora i zato Srbi ponosno treba da obilježavaju datume, upozoravaju na vrijeme koje je iza njih i za koje su dali mnoge žrtve - rekao je on.