latinica  ћирилица
10/05/2021 |  08:25 ⇒ 10:45 | Autor: RTRS

Đurđevdanski festival dječije pjesme 14.maja u onlajn formatu (VIDEO)

Đurđevdanski festival dječije pjesme, zbog pandemije korona virusa ove godine održavaće se u onlajn formatu 14. maja sa početkom u 20 časova.
Đurđevdanski festival dječije pjesme - Foto: RTRS
Đurđevdanski festival dječije pjesmeFoto: RTRS

Zbog toga će takmičenje morati da pretrpi neke izmjene. Neće biti dodijeljene nagrade za interpretaciju, jer žiri neće biti u prilici da ocjenjuje nastupe uživo, a izostaće i nagrada za scenski nastup i nagrada žirija učesnika.

Prošlogodišnja pobjednica Đurđevdanskog festivala je Nikolina Lazić iz Doboja. Kao mala, gledajući Đurđevdanski festival nije ni slutuila da će jednog dana baš ona osvojiti prvo mjesto 2019. godine. Na festivalu je učestvovala dva puta.

Nikolina svoja iskustva prenosi sa velikim uzbuđenjem, ovih događaja rado se sjeća. Kaže, kroz Đurđevdanski festival stekla je dosta drugara sa kojima je i danas u kontaktu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine potpuno drugačiji koncept Đurđevdanskog festivala od onog što smo navikli gledati.

Takmičenje će imati brojne izmjene. Žiri će odlučivati o stručnim nagradama, i to isključivo na osnovu audio-snimaka kompozicija. Pri tome neće uzimati u obzir kvalitet video spotova, jer svi učesnici nisu imali isto vrijeme za realizaciu videa, niti jednake tehničke uslove.

Biće dodijeljeno ukupno šest nagrada, tri nagrade za kompozicije prvo, drugo i treće mjesto, nagrada za najbolji aranžman, nagrada za najbolji tekst i nagrada publike. Neće biti dodijeljene nagrade za interpretaciju, jer žiri neće biti u prilici da ocjenjuje nastupe uživo, a izostaće i nagrada za scenski nastup i nagrada žirija učesnika.

Nagrada publike dodijeliće se izvođaču čije predstavljanje i audio-post pjesme na Fejsbuk stranici festivala u zbiru bude imao najviše lajkova.