latinica  ћирилица
10/05/2021 |  11:44 ⇒ 11:44 | Autor: SRNA

Banjaluka: U golfu pronađeno pet migranata bez dokumenata

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka oduzeli su licu čiji su inicijali D.B. iz ovog grada putničko vozilo marke golf jer je upravljalo automobilom iako mu je vozačka dozvola poništena, a utvrđeno je i da je prevozilo pet migranata bez dokumenata.
Policijska uprava Banjaluka - Foto: RTRS
Policijska uprava BanjalukaFoto: RTRS

Provjerom je utvrđeno da je ovo lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 2.193 KM.

Iz banjalučke Policijske uprave je saopšteno da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji se izjasnio da u ovom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Obaviješten je i dežurni inspektor Terenskog centra za strance Banjaluka, koji je saopštio da se migranti sprovedu do autobuske stanice kako bi nastavili put ka jednom od prihvatnih centara.

Protiv D,B. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka.

Policijski službenici Policijske stanice Kneževo su uhapsili lice čiji su inicijali M.R. iz Travnika zbog sumnje da je počekom maja na području ove opštine počinilo dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Kod lica M.R. su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se protiv lica M.R. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.