latinica  ћирилица
10/05/2021 |  13:18 | Autor: SRNA

Ilić: Građane zanimaju životna pitanja, a ne za koji magazin je pozirao Stanivuković

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio je Srni da gradonačelnik Draško Stanivuković za stotinu dana svog mandata nije uspio da obiđe ono što je njegov prethodnik Igor Radojičić prvih dana svog mandata uradio i izgradio.
Mladen Ilić - Foto: Facebook
Mladen IlićFoto: Facebook

- Stanivukovićev populizam, poput dolaska na posao autobusom, pri tom, kako se šale Banjalučani, obučen u odijelo skuplje od autobusa, a onda i biciklom, dugo nije viđen na prostoru Republike Srpske. Sav taj marketinški cirkus on naziva procesima koji nisu 20 godina viđeni u Republici Srpskoj. Narodni poslanik Milosava Јakovljević je redovno išla na posao biciklom, ali od toga nije pravila cirkus - istakao je Ilić.

On je ocijenio da osim demagogije, marketinga, koji istine radi dugo nije viđen i u regionalnim okvirima, Stanivuković u proteklom periodu nije radio bukvalno ništa, niti on ima ikakav plan za Banjaluku.

- On ima plan za sebe, i ako Banjaluka može da pomogne njegov plan biće bitna. Ako ne, ovo će biti godine njene najveće stagnacije u posljednjih 100 godina - ukazao je Ilić.

On je naglasio da optužbe na račun skupštinske većine, za koju Stanivuković zaboravlja da je birana takođe od Banjalučana, baš kao i on, dio su tog marktinškog upravljanja najvećim gradom Republike Srpske.

- Gradonačelnik Banjaluke i ne krije da nije za saradnju, pokušavajući svoje neuspjehe da adresira na predsjednika SNSD Milorada Dodika, primjenjujući stari opoziocioni trik u kojem je dovoljno da na megdan izazovete Dodika, i nije bitan rezultat, bitno je da ste se borili sa njim, i to je već uspjeh. Neće biti problem da mu Dodik pomogne i na taj način ukoliko će Stanivuković obećati da će nakon toga početi nešto i da radi - rekao je Ilić.

On je naglasio da bi Draško Stanivuković zarad građana Banjaluke, i onih koji su glasali za njega i onih koji nisu, pod hitno morao da počne da rješava probleme u gradu iako je poznato da on u životu prije ovog posla nije radio ništa konkretno.

- Građani Banjaluke nemaju ništa od njegovog poziranja, slikanja, fejsbučenja, lajkova. Građani očekuju da im gradska vlast riješi probleme, ako Stanivuković to neće ili ne zna, skupštinska većina će učiniti sve da se saniraju štete usljed izbora ovakvog gradonačelnika. Nemamo ništa protiv da na posao dolazi biciklom, pješke, kako god, ali ga pozivamo da nešto konkretno uradi. Od reklame će živjeti samo on. Banjalučani neće - poručio je Ilić.

On je konstatovao da ga niko na kraju neće pitati za koji magazin je pozirao, već će pitati zašto nemaju vodu, dječiji vrtić, kakvo je grijanje, ima li siguran most.