latinica  ћирилица
10/05/2021 |  14:26 ⇒ 18:18 | Autor: RTRS

Višković-Đurić: Stvoriti uslove za povećanje plata u realnom sektoru

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa predsjednikom Privredne komore Republike Srpske Borkom Đurićem.
Višković sa predstavnicima Privredne komore (foto: Vlada Srpske) -
Višković sa predstavnicima Privredne komore (foto: Vlada Srpske)

Na sastanku je razgovarano o stanju u privredi Republike Srpske, te su razmijenjena mišljenja o načinima da se kroz izmjenu zakonskih propisa i procedura, u narednom periodu, stvore uslovi za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru i doprinese efikasnijoj borbi protiv nelojalne konkurencije i sive ekonomije.

Višković i Đurić razgovarali su i o različitim vidovima podrške koje Vlada Republike Srpske pruža privrednim subjektima.

Posebna pažnja bila je posvećena podršci preduzetnicima koji ulažu u tehnološki razvoj, te je dogovoreno da se javni poziv za ovu vrstu podrške produži, da bi svi privredni subjekti čiji projekti ispunjavaju uslove, mogli da dobiju podsticajna sredstva.

- Na sastanku je razgovarano i o poslovanju preduzeća u uslovima pandemije virusa korona, kao i o dinamici imunizacije stanovništva u narednom periodu - ističe se u saopštenju Vlade Srpske.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.