latinica  ћирилица
10/05/2021 |  15:01 ⇒ 15:02 | Autor: SRNA

Potpisan protokol o strateškom partnerstvu Pošta Srbije i Srpske

Zavničnici Pošta Srbije i Pošta Srpske potpisali su danas u Beogradu Protokol o poslovnoj saradnji kojim se uspostavljaju temelji budućeg strateškog partnerstva ova dva preduzeća.
Pošte Srpske (foto: postesrpske.com) -
Pošte Srpske (foto: postesrpske.com)

Protokol su potpisali vršilac dužnosti direktora Јavnog preduzeća Pošta Srbije Zoran Đorđević i direktor Pošta Srpske"AD Miladin Radović, saopšteno je iz Pošta Srbije.

- Pošte Srbije i Republike Srpske od danas i zvanično počinju da rade na definisanju i realizaciji zajedničkih projekata i aktivnosti, prije svega na razvoju novih poštanskih i logističkih usluga, s ciljem jačeg i bržeg povezivanja građana i privrede - rekao je Đorđević.

On je naglasio da ta saradnja prati ciljeve zacrtane tokom nedavne posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, tokom koje je, kako je ukazao, povezivanje nacionalnih poštanskih operatera označeno kao jedan od prioriteta saradnje.

Protokol o poslovnoj saradnji između pošta Srbije i Republike Srpske postavio je okvire i za brži protok informacija, unapređenje kvaliteta usluga i sveukupno uređenje međusobnih poslovnih odnosa, navele su Pošte Srbije u saopštenju.

Ovaj dokument potpisan je nakon samo dvije radne sedmice od posjete Đorđevića Banjaluci, gdje je na odvojenim sastancima razgovarao sa Radovićem i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.