latinica  ћирилица
10/05/2021 |  15:39 ⇒ 15:39 | Autor: SRNA

Usvojena informacija o sastanku Pododbora između EU i BiH

Savjet ministara danas je na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojio informaciju Direkcije za evropske integracije o održavanju petog sastanka Pododbora za saobraćaj, energiju, životnu sredinu i regionalni razvoj između EU i BiH.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na sjednici je usvojen dokument za raspravu za ovaj sastanak, koji će biti održan 20. maja putem onlajn platforme, te je data saglasnost na prijedlog sastava delegacije BiH, a usvojeno je i više radnih zaključaka s ciljem njegove kvalitetnije pripreme, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Predsjedavajući delegacije BiH Mirza Hujić iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara biće na raspolaganju medijima za pitanja u vezi sa ovim sastankom.

Na današnjoj sjednici izmijenjena je ranija odluka o imenovanju predstavnika Savjeta ministara u Interresornu radnu grupu za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

Za člana Interresorne radne grupe imenovan je zamjenik ministra spoljnih poslova Јosip Brkić umjesto ranije imenovanog ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande.

Brkić i ranije imenovani članovi - ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice DŽevad Mahmutović će, kao predstavnici Savjeta ministara, učestvovati u radu ove radne grupe, zajedno sa predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.