latinica  ћирилица
10/05/2021 |  18:14 ⇒ 18:14 | Autor: SRNA

Uhapšeni zbog krijumčarenja migranata na području Srpca

Pripadnici Јedinice granične policije Gradiška uhapsili su dvojicu državljana BiH nakon što su otkriveni u pokušaju krijumčarenja 12 muškaraca afroazijskog porijekla u graničnom pojasu na području opštine Srbac.
Granična policija - Foto: dnevni avaz
Granična policijaFoto: dnevni avaz

O događaju, koji se desio juče, obaviješteno je Tužilaštvo BiH, prema čijoj naredbi su privremeno oduzeti mobilni telefoni sa SIM karticama i drugi dokazni materijal, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Strani državljani nisu posjedovali identifikaciona dokumenta, a u razgovoru sa pripadnicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Bangladeša i Pakistana.

Protiv uhapšenih državljana Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu krijumčarenje osoba, dok su strani državljani predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Službenici Јedinice granične policije Zvornik juče su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali D.I. /29/ jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovo lice kontrolisano je na izlasku iz BiH na graničnom prelazu Karakaj i predato je službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Istog dana, na tuzlanskom aerodromu, na letu iz Berlina, pripadnici Granične policije BiH uhapsili su lice čiji su inicijali M.P. /28/ jer je utvrđeno da je za njim Opštinski sud u Tuzli raspisao potragu radi izdržavanja kazne zatvora.

On je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Јedinice granične policije Trebinje su na prelazu Zupci u subotu, 8. maja, na ulasku u BiH uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali S.M. /43/ jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Trebinje.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Popovi, 8. maja uhapšena je državljanka Srbije čiji su inicijali M.S. /60/ nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici Јedinice granične policije Bijeljina su ovu državljanku Srbije predali službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Istog dana pripadnici Јedinice granične policije Orašje uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali M.T. /32/ jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Orašje i predat je službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.