latinica  ћирилица
11/05/2021 |  08:57 | Autor: SRNA

Dvor: Bez električne energije dva srpska domaćinstva

Dva srpska domaćinstva u opštini Dvor u Hrvatskoj još nemaju priključenu električnu energiju, rekao je Srni načelnik opštine Nikola Arbutina.
Električna energija - Foto: RTRS
Električna energijaFoto: RTRS

Arbutina je objasnio da je u pitanju jednočlano domaćinstvo u naselju Kepčije i dvočlano u naselju Šegestin.

- Kad je u pitanju domaćinstvo u naselju Kepčije, radi se o imovinsko-pravnim odnosima. Naime, ova osoba iz istih razloga nije ostvarila pravo na obnovu objekta, a u međuvremenu je živjela u kući rođaka gdje takođe nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi. Nakon zemljotresa, porodica Lotina dobila je montažnu kuću i podnesen je zahtjev za priključak električne energije - rekao je on.

Prema njegovim riječima, u drugom slučaju, porodica Ognjenović u naselju Šegestin nema struju zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

- S obzirom na to da je njihova kuća poslije zemljotresa dobila crvenu naljepnicu, oni su smješteni u kontejner. Očekujemo da će u postupku obnove objekata oštećenih u zemljotresu biti riješen ovaj problem - naveo je Arbutina.

On je rekao je da prošle sedmice, električna energija priključena porodici Tintor u naselju Čavlovica.

- Od 1995. godine električne energija nije bila priključena u tri naselja Čavlovica, Zut i Kobiljak, gdje se nakon rata niko nije vraćao. Porodica Tintor vratila se 2007. godine i električnu energiju su dobili poslije 14 godina - napomenuo je Arbutina.