latinica  ћирилица
11/05/2021 |  12:09 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

Grad Prijedor donirao Domu zdravlja aparate za laboratorijske analize (VIDEO)

Grad Prijedor donirao je lokalnom Domu zdravlja dva aparata za laboratorijske analize, namijenjene za liječenje pacijenata oboljelih od Kovida 19.
Dom zdravlja Prijedor - Foto: nezavisne novine
Dom zdravlja PrijedorFoto: nezavisne novine

Donacija, vrijedna više od pet hiljada maraka, omogućiće građanima testiranja na kovid i analize antitijela po pristupačnijim cijenama nego u privatnim laboratorijama.

- Primijetili smo da naši pacijenti u kovid i ari ambulanti najčešće idu u privatne laboratorije, jer nisu u mogućnosti da odu u Banjaluku ili u opštu bolnicu Prijedor. Grad je na ovaj način omogućio da na jednom mjestu, po povoljnijim cijenama nego u privatnim laboratorijama, omogućimo pacijentima da dobiju brže i bolje nalaze i na licu mjesta adekvatnije liječenje - istakla je Dijana Đerić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Prijedor.

U ovoj laboratoriji mogu se uraditi testovi za antitijela, brzi antigenskki testovi na kovid, D – dimeri, feritin, sve bitne reference koje su potrebne za dalje liječenje kovid oboljenja.

Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora, istakao je da se grad odlučio na ovakvu investiciju nakon inicijative Doma zdravlja.

 - Zahtjev je bio opravdan i neophodan jer će time naši građani skratiti svoje odlaske i dolaske ljekaru i uštedjeli i vrijeme i novac prilikom rađenja ovih testova. Grad se odlučio da pomogne Domu zdravlja i kupi te aparate - rekao je Pavlović.