latinica  ћирилица
11/05/2021 |  16:12 ⇒ 16:13 | Autor: SRNA

Tegeltija čestitao Dan Vojske Republike Srpske

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, oficirima, podoficirima, vojnicima i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija navodi da je Vojska Republike Srpske formirana 12. maja 1992. godine sa časnim ciljem da nesebičnom hrabrošću odbrani i zaštiti srpski narod na njegovim vjekovnim ognjištima.

- Obilježavanje Dana Vojske Republike Srpske prilika je da se sa posebnim pijetetom sjetimo onih koji su svoje živote dali za mir i slobodu koju danas uživamo, ali i podsjetimo na vrijednosti koje je naslijedio Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk - istakao je predsjedavajući Savjeta ministara.

Tegeltija je pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka poželio da i u budućem periodu nastave sa ponosom da njeguju tradiciju, vrijednosti i kulturno-istorijsko nasljeđe Vojske Republike Srpske, saopšteno je iz Savjeta ministara.