latinica  ћирилица
11/05/2021 |  18:45 ⇒ 18:52 | Autor: SRNA

Ćurić: Zahvalnost predsjednici Srpske za izgradnju Dnevnog centra

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je danas predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović što je u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", osim Banjaluke, izabrala i Trebinje da u ovom gradu bude realizovan projekat izgradnje Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.
Projekat izgradnje Dnevnog centra (Foto: instagram.com) -
Projekat izgradnje Dnevnog centra (Foto: instagram.com)

Ćurić je rekao novinarima, nakon što je sa predsjednikom Srpske obišao lokaciju na kojoj se gradi Dnevni centar, da je sada akcenat na tome da se završi prizemlje objekta.

On je dodao da je Grad obezbijedio lokaciju u centru Trebinja, kao i sredstva za rentu i neophodne priključke za objekat.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja roditelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko" Mijat Šarović zahvalio je Cvijanovićevoj, istakavši da bez njene empatije ovaj objekat ne bi bio izgrađen.

- Ovo je primjer prave inkluzije. Djeca sa poteškoćama u razvoju će moći da žive u centru grada, a ne negdje na periferiji, moći će da budu ravnopravni članovi društva, što Trebinje podržava - rekao je Šarović.

Početak izgradnje Dnevnog centra ozvaničen je u decembru prošle godine, a 627.000 KM za prvu fazu obezbijeđena su u kampanji koju je organizovala Cvijanovićeva u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima".

Površina na kojoj se gradi Dnevni centar je 1.500 metara kvadratnih, sa korisnom površinom od 810 metara kvadratnih na dva nivoa.

Grad Trebinje je u projektu učestovao sa 500.000 KM, što podrazumijeva cijenu zemljišta, rentu i troškove uređenja.