latinica  ћирилица
12/05/2021 |  08:17 ⇒ 08:49 | Autor: SRNA

Izložba radova "Sve naše rijeke"

U Doboju je do 25. maja otvorena likovna izložba "Sve naše rijeke" na kojoj je predstavljen 41 rad, tematski posvećen rijekama u BiH.
Doboj -likovna izložba "Sve naše rijeke" - Foto: SRNA
Doboj -likovna izložba "Sve naše rijeke"Foto: SRNA

Autori radova su članovi Udruženja likovnih umjetnika Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" iz Sarajeva, čiji je predsjednik Hiba Mustafić rekla novinarima da izloženi radovi, osim umjetničke dimenzije, ukazuju i na ekološku potrebu očuvanja rijeka i životne sredine.

- Ovom izložbom smo prikazali sve ljepote rijeka, ali i ukazali na ono što nas boli, a to je sve veći broj deponija na obalama - navela je Mustafićeva.

Župnik i predsjednik dobojskog Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Јuro Babić rekao je da su rijeke medij umjetnika i ukazao na potrebu izgradnje "mostova" kulture.

Radovi su sinoć izloženi u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj, čiji je direktor Vukosava Sofrenić rekla da su se predstavili angažovani slikari, od amatera do akademskih, na čijim radovima dominiraju pejzaži raznih formata i tehnika izrade.

Potpredsjednik Skupština grada Doboja Miloš Bukejlović rekao je da ovaj grad leži na tri rijeke - Bosni, Spreči, Usori, i da se ta simbolika želi sačuvati i promocijom ovakvih izložbi.