latinica  ћирилица
12/05/2021 |  10:43 | Autor: SRNA

Višković: Moralna obaveza naroda da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je u čestitki, povodom Dana Vojske Republike Srpske, da je da je moralna obaveza srpskog naroda da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i njeguje sjećanja na odbranu Republike.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je naveo da je 12. maja 1992. godine Narodna skupština donijela odluku o formiranju Vojske Republike Srpske, kao izraz legitimne volje naroda Republike Srpske.

- Na 29. godišnjicu od formiranja Vojske Republike Srpske, odajemo počast za više od 23.000 stradalih boraca, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike. Njihova žrtva omogućila nam je da danas živimo u slobodi - naveo je Višković u čestitki koju je uputio u svoje i u ime Vlade Republike Srpske.

On je istakao da je Vojska Republike Srpske tokom odbrambeno-otadžbinskog rata bila najznačajniji faktor u odbrani srpskog naroda.

Višković je čestitku uputio pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju Vojske Srpske.