latinica  ћирилица
12/05/2021 |  12:06 ⇒ 20:26 | Autor: SRNA

Cvijanović: Duhovni centar Mrkonjići značajan i za Hercegovinu i za Srpsku (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da je novoizgrađeni Duhovni centar Mrkonjići kod Trebinja velika stvar ne samo za Hercegovinu nego i za Republiku Srpsku.
Željka Cvijanović u Mrkonjićima - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u MrkonjićimaFoto: RTRS

Cvijanović je istakla da je srećna što je u prethodnom periodu, kroz institucije na pozicijama na kojima je bila, mogla da učestvuje i doprinese postojanju veličanstvenog Duhovnog centra Mrkonjići.

Prema njenim riječima, na ovaj način je iskazan osjećaj i odgovornosti i pažnje prema namjeri da tu bude ženski manastir, sestrinstvo da zaživi.

- To je mali doprinos za veliku stvar - rekla je Cvijanović novinarima u Mrkonjićima nakon Svete arhijerejske liturgije koju je u Duhovnom centru Mrkonjići povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog služio Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

 

Ona je izrazila zahvalnost lokalnim vlastima koje su uvijek izlazile u susret svim potrebama građana, ne samo u infrastrukturnom smislu nego i u duhovnom, čvrsto sarađujući sa Srpskom pravoslavnom crkvom i birajući stvari koje treba da budu prioriteti.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

 

- Srećna sam što je ovo jedan od prioriteta koji je danas dobio svoju funkciju, što nas je okupio ovdje u dobroj vjeri - rekla je Cvijanović.

Ona je poručila da je počastvovana što je u Mrkonjićima i što može da podijeli sa narodom Hercegovine, ali i svim dobrim ljudima širom svijeta ovaj veliki događaj i ponos koji osjeća.

Prvoj liturgiji u novoizgrađenom Duhovnom centru, osim predsjednice Srpske, prisustvovali su direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović, rukovodstvo grada Trebinja i veliki broj vjernika.

Duhovni centar Mrkonjići vrijedan je oko 2,5 miliona KM, a sredstva su obezbijedile vlade Republike Srpske i Srbije i grad Trebinje.

U Mrkonjićima se danas proslavlja praznik Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.