latinica  ћирилица
12/05/2021 |  15:13 ⇒ 19:54 | Autor: SRNA

Kabinet predsjednice Srpske sufinansiraće dogradnju vrtića u Gacku (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas da će kabinet predsjednika Republike sufinansirati dogradnju vrtića u Gacku, kao i da će podržati izgradnju igrališta sa sadržajima za djecu.
Cvijanović sa rukovodstvom opštine Gacko - Foto: RTRS
Cvijanović sa rukovodstvom opštine GackoFoto: RTRS

Cvijanović je nakon sastanka u Gacku sa načelnikom ove opštine Ognjenom Milinkovićem rekla da će podržati izgradnju igrališta sa sadržajima za djecu jer je nezamislivo da u mjestu sa takvim resursima ne postoji takvo igralište.

- Želimo da još veći broj mališana ima mogućnost da bude smješten u vrtić, što će biti olakšica za sve roditelje koji ovdje žive - rekla je Cvijanović novinarima nakon.

Ona je navela da je opština već počela taj projekat, koji će imati podršku predsjednika Republike, ali i drugih za koje se procijeni da su neophodni da se uključe u realizaciju tog projekta.

- Raspoloženi smo za saradnju. Važno je da postoji lokalni tim koji želi čvrste veze sa Vladom Republike Srpske i sa republičkim institucijama da bi se mogli realizovati projekti za građane. U prethodnom periodu nismo imali poseban nivo saradnje sa ovom lokalnom zajednicom - napomenula je Cvijanović.

Ona je je izrazila uvjerenje da dolazi neko bolje vrijeme za ovu lokalnu zajednicu i dodala da podržava sve planove načelnika da Gacko postane lijep grad.

Cvijanović je poručila da ima puno posla koji treba da se uradi u Gacku i da je jako tužno što opština koja ima takve resurse, kao što je Termoelektrana Gacko i ostale, izgleda tako zapušteno.

Istakavši da grad mora ljepše da izgleda, da se naprave adekvatni sadržaji za djecu, omladinu, penzionere i da se "ubrizga život", Cvijanović je najavila da će se raditi i na velikim infrastrukturnim projektima u Gacku, kao što su kanalizacija i vodosnabdijevanje.

- Opština je ušla u realizaciju velikog projekta vodosnabdijevanja, ali je ostalo dosta započetih, a nezavršenih poslova - istakla je Cvijanović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što u Gacku postoji veliki resurs kao što je Termoelektrana Gacko, koja je značajna za zapošljavanje ljudi, kao i za cjelokupan energetski sektor i privredu Republike Srpske.

Cvijanović je ukazala da postoji mnogo toga i mimo Termoelektrane što treba da se oživi i da se realizuje u Gacku.

- Preduslov su određeni infrastrukturni projekti i srećna sam što sam imala priliku danas da vidim da, kada je u pitanju putna komunikacija i saobraćajna infrastruktura, da postoje određeni planovi i zahtjevi koji će ići prema preduzeću Putevi Republike Srpske, ali i prema resornom ministarstvu i Vladi - rekla je Cvijanović.

Željka Cvijanović u Gacku (Foto: RTRS)

Nakon sastanka sa Milinkovićem i rukovodstvom opštine, Cvijanović je položila vijenac na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske pod nazivom "Kruna gatačkim junacima" u Gacku.

Ona je posjetila i Spomen-sobu palim borcima otadžbinskog rata u Gacku.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Predsjednica Srpske prethodno je jutros u trebinjskom naselju Mrkonjići, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, prisustvovala prvoj liturgiji u novoizgrađenom Duhovnom centru, koju je služio Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.