latinica  ћирилица
12/05/2021 |  17:33 ⇒ 17:33 | Autor: SRNA

Milinković: Uz pomoć predsjednice i Vlade uskoro kapitalni projekti u opštini Gacko

Načelnik Gacka Ognjen Milinković najavio je danas da će u toj opštini, uz pomoć predsjednice Republike Srpske i Vlade Srpske, uskoro početi realizacija kapitalnih projekata poput izgradnje obilaznice, te projekti kanalizacije, vodosnabdijevanja i dogradnje vrtića.
Cvijanović sa rukovodstvom opštine Gacko - Foto: RTRS
Cvijanović sa rukovodstvom opštine GackoFoto: RTRS

Milinković je, nakon sastanka u Gacku sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, rekao novinarima da su najveći problemi u toj lokalnoj zajednici vodosnabdijevanje, kanalizacija i nedostatak obilaznice, te da će ubrzo početi realizacija ovih projekata.

Prema njegovim riječima, opština Gacko odlučila je da, s obzirom na to da je opštinski budžet u problemu, u nekom suženom finansijskom obimu ide u kapitalne investicije.

- Dogradnja vrtića u Gacku je jedan od prioriteta - ukazao je Milinković i zahvalio Cvijanović što je danas najavila podršku i sufinansiranje tog projekta.

On je napomenuo da je neophodna dogradnja dvije prostorije u vrtiću sa pratećim sadržajima, što će olakšati boravak djece.

Milinković je naglasio da je sa Cvijanović imao konstruktivan razgovor i da su dogovoreni neki konkretni projekti u bližoj budućnosti za Gacko, kao i da je na sastanku razmotrena ukupna, finansijska i privredna situaciju u toj hercegovačkoj opštini.

- U narednom periodu idemo u realizaciju nekih projekata, Vlada će svesrdno pomoći, već smo dogovorili neke konkretne korake oko budućih investicija - rekao je Milinković.