latinica  ћирилица
12/05/2021 |  21:44 ⇒ 21:45 | Autor: SRNA

Mitrović: Ukidanje putarine - pozitivna mjera Vlade Crne Gore

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je da je ukidanje putarine na magistralnom putu Trebinje-Herceg jedna od pozitivnih mjera Vlade Crne Gore, koja će doprinijeti smanjenju troškova putnika, posebno onih koji taj pravac svakodnevno koriste.
Vojin Mitrović - Foto: RTRS
Vojin MitrovićFoto: RTRS

Mitrović smatra da je ukidanje putarine pred početak turističke sezone dobar signal i za turiste koji ljetuju na Crnogorskom primorju.

On je napomenuo da je o ukidanju taksi razgovarao i na nedavnom sastanku sa crnogorskim ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem u Sarajevu, koji mu je tada rekao da je stav Vlade Crne Gore da putarina budu ukinuta.

- Ovaj put je izgradio Vuk Hamović i imao je koncesiju, koju je Vlada Crne Gore otkupila. Dogovoreno je da mu se isplati nekih 4.000.000 evra, tako da su građani sada oslobođeni od obaveze plaćanja putarine - rekao je Mitrović za N1.

Mitrović je naglasio da je, prema trenutnim informacijama, riječ o trajnom ukidanju napklate putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog.

Govoreći o "četiri ge" /4G/ mreži, Mitrović je ukazao da bi u naredne tri godine cjelokupna teritorije BiH trebalo da bude pokrivena ovom mrežom, što je jedan od preduslova za uvođenje i "pet ge" mreže.

Mitrović je izrazio nadu da će do ljeta konačno biti raspisan tender za digitalizaciju, kako bi se krenulo u rješavanje ovog procesa u BiH, koji je, kako je naveo, neophodan za sve druge djelatnost i privredni život u zemlji.