latinica  ћирилица
12/05/2021 |  22:49 ⇒ 13/05/2021 | 07:33 | Autor: RTRS

Maksimović: Za koju godinu Borac konstanta u Evropi (VIDEO)

Želja je da za četri do pet godina budemo redovni učesnici evropskih takmičenja, da dostignemo naprimjer nivo Rijeke, i da budemo konstanta, poručio je za RTRS Marko Maksimović, šef Stručnog štaba FK Borac.
Marko Maksimović - Foto: RTRS
Marko MaksimovićFoto: RTRS

U Banjaluci vlada prava euforija, jer Borac je tri kola prije kraja Premijer lige BiH lider, igra i finale Kupa BiH, i sedam bodova mu garantuju šampionsko slavlje, bez obzira na rezultate rivala.

- Ostvarili smo cilj koji je postavljen pred nas, a to je Evropa, i ostvarili smo to tri kola prije kraja. Spletom okolnosti, nešto lošije partija rivala prije svih Sarahjeva, imamo i priliku za titulu, zašto da ne, kada je već tu, ali idemo da igramo, pa kako nam bude - naglasio je Maksimović.

 

Samo nekoliko mjeseci ranije, na pripremama u Antaliji, Borac nije mogao dati pogotka, tada su bili mnogi skeptici da li ova ista ekipa može do kraja.

- Da možemo vidio sam protiv Krila Sovjeta. Igrali smo kompaktno, ali nismo dali golove. Vjerovali smo u ekipu, sistem koji imamo, zagovaramo, trebalo je malo vremena da prođe, i vjerujte, biće to još bolje. Sve je u našim rukama - poručio je trener Borca.

Sa rezultatima stigla je i atmosfera, za koju kažu da je i više nego dobra, što se vidi i po slavljima u svlačionici poslije svake utakmice.  

- Atmosfera u ekipi je odlična, na šampionskom nivou. Bez obzira šta bilo do kraja, tako ćemo se ponašati. Osvojili smo 28 bodova od moguća 33. Imamo još tri prvenstvene i jednu utakmicu finala Kupa, i vjerujem da ćemo uspješno to izvući - optimista je Maksimović.

A, da su ih podcijenili, i ekipu i trenera, jasno je i Maksimoviću. 

- Osjetio sam od samog početka da smo podcijenjeni. Meni ličnio nije smetalo, ali igrači koji su imena za naše prilike nisu to zaslužili. Neka nas podcijene i ova dva - tri kola, neću imati ništa protiv. Ali sve je to pitanje, možda samo stvar taktike, naših rivala, ali očigledno nisu pogodili - naglašava Maksimović.

Za kraj razgovora za RTRS on je podvukao da je podrška navijača i grada uvijek dobrodošla.  

- Osjetim podršku, iako nema publike. U gradu vlada euforija. Ulaže se u infrastrukturu, ekipu, i pitanje je vremena kada će Borac biti konstanta, jer to ovaj grad, ali i klub zaslužuju. Ići ćemo jednu po jednu utakmicu. Okrećemo se Željezničaru, i vjerujem da će mnogo stvari biti jasnije poslije "Grbavice" - nagovijestio je srećan kraj po Borac, trener Marko Maksimović.