latinica  ћирилица
13/05/2021 |  11:43 ⇒ 16:32 | Autor: SRNA

Dodik-Sakelaropulu: Povratak u normalnost omogućio bi ekonomski oporavak (FOTO)

Sastankom sa grčkom predsjednicom Katerinom Sakelaropulu, predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik počeo je radnu posjetu Grčkoj.
Sastanak Dodika i grčke predsjednice (foto: twitter.com/PresidencyGR) -
Sastanak Dodika i grčke predsjednice (foto: twitter.com/PresidencyGR)

Dodik i Sakelaropuluova razgovarali su o posljedicama pandemije virusa korona i izrazili nadu u brzi povratak u normalnost, što bi omogućilo i ekonomski oporavak.

Istakli su odlične bilateralne odnose, naglašavajući da postoji mnogo mogućnosti za njihovo dalje jačanje, posebno u oblasti ekonomije.

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH izrazio je nadu da će evropski put BiH biti ubrzan i zahvalio Grčkoj za čvrstu i stabilnu podršku, saopšteno je na sajtu predsjednice Grčke.

Sakelaropuluova je istakla da Grčka ostaje snažno posvećena promovisanju pristupanja zemalja Balkana u EU.

- Mi podržavamo napore BiH u tom pravcu - istakla je ona, navodeći da potrebne reforme možda nisu uvijek lake, ali su neophodne.

Ovim sastankom Dodik je počeo radnu posjetu Grčkoj, a potom se susreo i sa predsjednikom grčkog parlamenta Konstantinosom Tasulasom. 

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvovaće danas i sutra na 6. Delfi ekonomskom forumu u Atini.

Boravak na Forumu Dodik će iskoristiti i za niz bilateralnih susreta na marginama ovog značajnog skupa.

Ekonomski forum, pod pokroviteljstvom grčkog predsjednika, tradicionalno se održava u gradu Delfi, ali ove godine zbog pandemije održava se u Atini.

Prošle godine Forum nije održan zbog pandemije virusa korona.