latinica  ћирилица
13/05/2021 |  20:44 ⇒ 21:52 | Autor: SRNA

Dodik: Prioritet - afirmacija graničnog prelaza Šćepan Polje

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je tokom susreta sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem u Atini da je afirmacija graničnog prelaza Šćepan Polje prioritet, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Dodik - Krivokapić - Foto: RTRS
Dodik - KrivokapićFoto: RTRS

Dodik je pozdravio odluku crnogorske Vlade da ukine naplatnu rampu na putu Meljine-Petijevići, što će olakšati saobraćajnu komunikaciju i promet roba i putnika, te poručio da je prethodna vlast u Crnoj Gori izbjegavala Republiku Srpsku.

On je rekao da zna sa kakvim teškoćama se suočava nova Vlada Crne Gore, ali da vjeruje da će uspjeti da se izbori sa njima, te da od njih ima punu podršku, navodi se u saopštenju.

Dodik je naglasio da je unapređenje saobraćajne infrastrukture preduslov dinamiziranja ekonomskih aktivnosti, te u tom kontekstu ocijenio značajnom realizaciju dva kapitalna projekta - izgradnje Јadransko-jonskog autoputa i Јadro-jonskog gasovoda.

Na toj liniji na sastanku je ocijenjeno da je unapređenje pogranične putne infrastrukture preduslov za povećanje razmjene dobara i ukupnu ekonomsku saradnju.

Krivokapić je istakao da je dobra regionalna saradnja za Crnu Goru od velikog značaja.

- U Crnoj Gori imate dobrog prijatelja i brata, koja želi da nastavi dobru saradnju koju treba nadograđivati - rekao je Krivokapić.

On je dodao da bi s ciljem olakšanog i ubrzanog prometa putnika i robe trebalo raditi na inegrisanju graničnih prelaza i da bi otvaranje avio-linije na relaciji Tivat-Banjaluka unaprijedilo privrednu i turističku saradnju Crne Gore i BiH, navodi se u saopštenju crnogorske Vlade.