latinica  ћирилица
14/05/2021 |  14:21 ⇒ 14:23 | Autor: SRNA

Gujon: Prioritet podrška učenju srpskog jezika

Prioriteti Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu su podrška učenju srpskog jezika i kulture i unapređenje sufinansiranja projekata organizacija iz regiona i dijaspore, rekao je direktor ove uprave pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Arno Gujon.
Arno Gujon - Foto: Twitter
Arno GujonFoto: Twitter

Otvarajući 12. Konferenciju srpskih nacionalnih organizacija u zemljama regiona, u Matici srpskoj u Novom Sadu, na kojoj je predstavio plan prioritetnih aktivnosti Uprave, Gujon je dodao da su ovo dvije glavne aktivnosti na kojima ova uprava svakodnevno radi.

- Kroz direktan kontakt s predstavnicima lokalnih srpskih zajednica i narodom, bolje razumijemo njihov položaj i probleme. Očekujem da ćemo biti u prilici da tješnje sarađujemo, a samim tim i da doprinesemo srpskom zajedništvu i poboljšanju položaja svih Srba u zemljama regiona - rekao je Gujon.

Koliko je neposredan kontakt s narodom bitan, Gujon ističe da je najbolje mogao da nauči kroz 15-godišnje iskustvo u humanitarnom radu na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.