latinica  ћирилица
14/05/2021 |  14:33 ⇒ 14:39 | Autor: SRNA

Trivić-Јerinić: Škole spremno dočekuju početak nove školske godine

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izrazila je zadovoljstvo što osnovne i srednje škole na području Doboja nemaju većih problema da spremno dočekaju početak nove školske godine.
Trivić-Јerinić - Foto: SRNA
Trivić-ЈerinićFoto: SRNA

- Riječ je o školama koje dugo godina ostvaruju dobre rezultate kako u poslovanju, tako i u radu sa učenicima - rekla je Trivićeva u Doboju nakon sastanka sa gradonačelnikom Borisom Јerinićem.

Ona je istakla da je važno što Ministarstvo prosvjete i kulture i grad Doboj kontinuirano učestvuju u finansiranju brojnih projekata koji se odnose na unapređenje stanja školskih objekata, kao i obuke nastavnog kadra, u skladu sa Akcionim planom reforme obrazovanja.

Trivićeva je navela da je Ministarstvo vodilo računa da se upisne politike prilagode potrebama tržišta rada sa ciljanim zanimanjima koja će učenicima omogućiti i zaposlenje.

Ona je najavila da će sa početkom nove školske godine biti u funkciji fiskulturna sala Medicinske škole u Doboju, koja se gradi sredstvima Vlade Srbije.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić ukazao je na odličnu saradnju sa resornim ministarstvom.

- Naš cilj je da sve područne škole imaju jednake uslove. Na tome smo radili u proteklom periodu i danas smo razgovarali o tome. Vlada Srpske, Ministarstvo prosvjete i grad će zajednički raditi na tome da se poboljšaju uslovi za učenike - rekao je Јerinić.

Ministarka prosvjete i kulture Srpske posjetila je danas u Doboju Ekonomsku školu i Osnovnu školu Ozren u mjestu Paklenica Donja.