latinica  ћирилица
14/05/2021 |  16:07 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Delegacija opštine Budva u Višegradu; Јačanje bratskih veza i saradnje (VIDEO)

Delegacija opštine Budva, koju predvodi predsjednik Marko Carević boravila je u posjeti Višegradu.
Višegrad - delegacija opštine Budva - Foto: SRNA
Višegrad - delegacija opštine BudvaFoto: SRNA

Sa lokalnim rukovodstvom razgovarano je o mogućoj saradnji ove dvije turističke destinacije.

Јačanje bratskih veza, saradnja u svim segmentima društva teme su o kojima su razgovarala rukovodstva Višegrada i Budve.

- Mi kao srpski i bratski narod smo u zadnjih 20 godina izgubili taj prisniji odnos i naša je želja i obaveza da to dignemo na veći nivo i naša posjeta se dešava tim povodom - rekao je Carević.

Kako je najavljeno u skorije vrijeme biće pokrenuta inicijativa o obratimljenju Višegrada i Budve, čime bi se intezivirala saradnja u oblastima privrede, društvenog života, a posebno turizma.

- Vjerujem da ćemo u narednom periodu ostvariti dobru saradnju povezati prije svega naš narod i sve ono što dolazi uz tu vezu - naveo je Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

- Ovdje postoji jedan veliki potencijal. Višegrad sa kulturnom baštinom ide putem turizma i nadam se da ćemo zajedno uspjeti da napravimo pravu saradnju na obostrano zadovoljstvo - dodao je Carević.

Delegacija opštine Budva tokom boravka u Višegradu posjetila je preduzeće HE na Drini,i Rehabilitacioni centar Vilina Vlas, Srpsko vojničko groblje na Megdanu, kao i kulturno-istorijske znamenitosti Andrićgrada i Višegrada.