latinica  ћирилица
14/05/2021 |  16:20 ⇒ 16:30 | Autor: SRNA

Gacko: Uručeni ključevi za dva stana ratnim vojnim invalidima

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković uručio je danas ključeve stanova za dva ratna vojna invalida čime je, kako je rekao, gotovo završen proces stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija u Gacku.
Gacko - uručeni ključevi za dva stana ratnim vojnim invalidima - Foto: SRNA
Gacko - uručeni ključevi za dva stana ratnim vojnim invalidimaFoto: SRNA

Ključevi od stanova, koje je opština Gacko u potpunosti finansirala u vrijednosti od oko 55.000 KM, uručeni su ratnim vojnim invalidima Anđelku Nikitoviću i Dragu Subotiću.

Opština Gacko saopštila je da je u skladu sa potrebama rješavanja stambenog pitanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, na inicijativu Boračke organizacije u prizemlju zgrade kod stare bolnice, dva poslovna prostora pretvorila u stambene jedinice, koje su danas useljene.

- Ova zgrada je uz pomoć Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite prije nekoliko godine bila završena, međutim ukazala se potreba za još dva stana i opština je krenula u realizaciju - rekao je Milinković.

On je ukazao da je bilo problema sa plaćanjem izvođaču radova, ali da je opština iznašla sredstva.

- I dočekali smo da naši borci konačno dobiju krov nad glavom - istakao je Milinković.

Nikitović, koji je poslije mnogo godina riješio stambeno pitanje, zahvalio je svima koji su mu pomogli i napomenuo da je tu inicijativu prije četiri godine pokrenula Boračka organizacija opštine Gacko.

- Zahvalnost dugujem predsjedniku Opštinske boračke organizacije Gacko Slavku Ateljeviću i tadašnjem predsjedniku Slobodanu Iliću, od kojih je inicijativa potekla. Naišli smo na razumijevanje opštine Gacko, a Skupština opštine je usvojila prijedlog o promjeni namjene poslovnog u stambeni prostor - istakao je Nikitović.

On je zahvalio i bivšem načelniku opštine Gacko Milanu Radmiloviću, kao i aktuelnom načelniku Milinkoviću.

Okolno uređenje zgrade je prioritet i nalazi se u planu kapitalnih ulaganja opštine Gacko za ovu godinu, a najavljeno je i da će prilazni put zgradi biti završen u ovoj građevinskoj sezoni.

Opština Gacko će, kako je poručeno, i dalje biti na raspolaganju boračkim kategorijama.