latinica  ћирилица
15/05/2021 |  11:32 ⇒ 12:39 | Autor: SRNA

U udesu u Velikom Blaškom poginuo Miloš Klepić

U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Klašnice-Derventa u Velikom Blaškom kod Laktaša poginuo je Miloš Klepić, dok su povrijeđeni Božidar i Goran Savić zbrinuti na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.
Veliko Blaško - saobraćajna nezgoda - Foto: RTRS
Veliko Blaško - saobraćajna nezgodaFoto: RTRS

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka rečeno je Srni da su u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći učestvovali vozila sitroen kojim je upravljao Božidar Savić iz Prnjavora i be-em-ve za čijim upravljačem je bio poginuli Klepić iz Laktaša.

- U nesreći su povrijeđeni Božidar Savić i njegov suvozač Goran Savić iz Laktaša. Povrijeđenima je pružena ljekarska pomoć i oni su smješteni u UKC Srpske - naveli su iz Tužilaštva.

U UKC-u je rečeno da je zdravstveno stanje povrijeđenih za sada stabilno.

Božidar Savić je juče primljen u politraumatizovanom stanju na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a, gdje je dijagnostički obrađen.

- Njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, a sve dalje prognoze su preuranjene - naveli su iz UKC-a.

Goran Savić je zbrinut na Klinici za torakalnu hirurgiju UKC-a, a zadobio je obostranu serijsku frakturu rebara.

- On je stabilnog zdravstvenog stanja i ostaje na daljem bolničkom praćenju i liječenju na Klinici - naveli su iz UKC-a.

Uviđaj na mjestu nesreće obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka sa pripadnicima policije iz Laktaša, te je naložio da se preduzmu istražne mjere, radnje i vještačenja radi utvrđivanja okolnosti ove nezgode.

- Takođe, naložena je obdukcija smrtno stradalog u Zavodu za sudsku medicinu Srpske - naveli su iz Tužilaštva.

Nesreća se dogodila juče u 16.55 časova.