latinica  ћирилица
15/05/2021 |  13:34 ⇒ 18:27 | Autor: Agencije

Spektakularan preokret Đokovića u meču sezone na šljaci!

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu poslije velike pobjede nad Stefanosom Cicipasom u tri seta!

Đoković je savladao Grka poslije velikog preokreta 4:6, 7:5, 7:5 poslije tri i po časa borbe koja se odvijala dva dana, zbog prekida zbog kiše.

Srbin je opet pokazao nevjerovatnu mentalnu snagu, jer je izborio polufinale nakon velike borbe i maratonskog meča .

Đoković se prvo izvukao u momentima kada je Grk servirao za meč. Zatim je u trećem setu izdržao strašan nalet rivala koji je imao nekoliko brejk šansi da duel prelomi na svoju stranu.

– Mnogo stvari bih mogao da kažem za ovaj meč. Izgledalo je kao da smo igrali dva meča i zapravo jesmo. Јuče je on bio bolji igrač, bolje je i danas počeo, ali nekako sam uspio da sačuvam živce, da vratim, da u drugom i trećem setu osvojim važne poene. Bilo je i malo sreće, bilo je i mentalne snage i prave taktike u pravim trenucima. Јedan udarac je odlučio, tako da sam srećan što sam pobijedio. Mnogo sam morao da se namučim. Sve do posljednjeg udarca. Nisam znao da li ću pobijediti, ali sam vjerovao – rekao je Đoković.

Srpski teniser je zatim čestitao rivalu.

- Divljenje prema Cicipasu, toliko sam morao da se namučim. Nisam znao do posljednjeg poena da li ću pobijediti. Uvijek morate da se borite, da date sve od sebe i da se nadate da će Bog odlučiti ko će dobiti meč. On je dobro igrao, ovdje je došao poslije finala u Barseloni, dobro je počeo. Tako da sam srećan što sam prošao kroz ove izazove. Vjerovatno najteži meč u godini - dodao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta u polufinalu Mastersa u Rimu igraće protiv Italijana Lorenca Sonega koji je poslije preokreta pobijedio Andreja Ruboljva sa 3:6, 6:4, 6:3.

Pravu senzaciju priredio je 33. igrač svijeta. Atmosfera na tribinama je bila kao fudbalska, s obzirom na to da je u pitanju domaći teniser koji je došao završnice turnira.

Zanimljivo polufinalni meč se igra večeras od 18.30. Obojica će morati drugi put danas da izađu na teren. Sigurno da je Sonego svježiji od Đokovića, ali kvalitet i iskustvo je na strani srpskog tenisera i petostrukog šampiona Rima.

Srbin i Italijan su odigrali jedan međusobni meč u karijeri. Bilo je to prošle godine u četvrtfinalu Beča kada je 26-godišnjak iz Torina slavio sa 6:2, 6:1.

U međuvremenu, u prvom polufinalu igraće Rafael Nadal i Rajli Opelka.