latinica  ћирилица
15/05/2021 |  18:56 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Za Јahorinu najuspješnija sezona (VIDEO)

Olimpijski centar Јahorina iz godine u godinu sve uspješnije posluje. Čak 125 dana skijanja rezultat je najbolje sezone do sada.
Uspješna sezona na Јahorini - Foto: RTRS
Uspješna sezona na ЈahoriniFoto: RTRS

Vrijedno se radi na novim sadržajima za turiste, a u toku su pripreme i za već tradicionalni Јahorina ultra trejl, trku koja okuplja sve veći broj ljubitelja planine i rekreacije u prirodi.

OC Јahorina je ove godine, uprkos problemima i posljedicama izazvanim epidemijom virusa korona ostvario najbolju sezonu do sada. Skijanje na Јahorini je završeno, a ljubitelji sporta na snijegu mogli su uživati u proljećnom skijanju i to sve do 5. maja, istakao je Dejan Ljevnaić, direktor Centra.

Јahorina je prva u regionu otvorila zimsku sezonu, 29. novembra, što je privuklo turiste i donijelo odlične rezultate. U skladu sa epidemiološkim mjerama vršene su stroge kontrole, uvedeni su uređaji za dezinfekciju kabina gondole, kovid redari, te onlajn prodaja ski karata. Tokom ove sezone na Јahorini je za besplatno skijanje djece sa teritorije grada Istočno Sarajevo izdato 20.000 ski karata.

Ljevnaić je podsjetio da je zabilježena posjeta oko 265.000 skijaša.

I hotelijeri su zadovoljni zimskom sezonom. Popunjenost kapaciteta je bila na maksimalnom nivou, prvenstveno zahvaljujući dobrim snježnim uslovima.

Na olimpijskoj ljepotici u toku su pripreme za Јahorina ultra trejl, koji je zakazan za 24. i 25. jul. Ovog ljeta sve trkače očekuje poboljšan i izmjenjen koncept trke.

Osim jedinstvene prirode, svježeg vazduha i odlične gastronomske ponude, veliki je broj i ljetnih sadržaja koji privlače ljubitelje planine, poput avantura parka sa različitim adrenalinskim sadržajima, šetačkih i biciklističkih staza. Kako bi ponuda na Јahorini bila što bogatija, Olimpijski centar planira izgradnju dva šestosjeda, kao i dva ski-lifta. Biće osvijetljena i staza "Novak Đoković", što će dodatno proširitio ponudu u večernjim terminima, a gradi se i novi sistem za vještačko osnježavanja na sedam kilometara ski-staza. Јahorina će završetkom tog projekta imati ukupuno 18 kilometara ski-staza prekrivenih sistemom osnježavanja.