latinica  ћирилица
15/05/2021 |  18:59 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Grčka očekuje turiste, među njima i one iz Srpske (VIDEO)

Grčka je otvorila granicu za turiste. Nakon šest mjeseci potpunog zatvaranja, mjere postepeno popuštaju, a sve u nadi da će spasiti sezonu. Turisti iz Srpske i BiH, u Grčku će moći da uđu kao i građani Srbije, potvrdila je za RTRS ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović.
Turisti u Grčkoj - Foto: RTRS
Turisti u GrčkojFoto: RTRS

Pola sata od gradske vreve, mirne plaže i predivno more. Oni rijetki koje smo danas zatekli na plaži, nadaju se lijepom vremenu i uspješnoj sezoni.

Grci se nadaju i turistima iz Republike Srpske. Da će imati jednak tretman kao i građani Srbije, potvrđeno je nakon jučerašnjeg sastanka srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i grčkih zvaničnika. Svako ko dolazi, 24 sata prije ulaska treba da popuni PLF obrazac.

- Drugi uslov je da turisti imaju PCR test ne stariji od 72 časa, ili da su primili dvije doze vakcine, i da je od druge vakcinacije prošlo najmanje 14 dana. Važno je naglasiti da Grčka priznaje sve vrste vakcina - naglasila je Milica Ristović, ambasadorka BiH u Grčkoj.

Grčka je od 6. novembra bila potpuno zatvorena.

Postepeno otvaranje počelo je prije nekoliko dana, kada su otvorene bašte kafića i restorana, kao i trgovine. Više od zatvorenosti, Grke plaše prazne plaže, jer ne smiju sebi da priušte još jednu propalu sezonu.