latinica  ћирилица
15/05/2021 |  21:17 | Autor: SRNA

Berluskoni izašao iz bolnice

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izašao je danas iz bolnice "San Rafaele" u Milanu, nakon pet dana provedenih u toj ustanovi, saopštio je portparol njegove stranke "Naprijed Italija".

Berluskoni /84/ je iz klinike izašao na sporedni izlaz i nisu ga vidjeli fotografi i kamermani koji su se okupili kod glavnog ulaza u bolnicu.

U posljednjih nekoliko dana pojavile su se spekulacije o tome kako se Berluskonijevo zdravstveno stanje drastično pogoršalo. Njegovi ljekari sedmicama nisu objavljivali detalje o zdravlju bivšeg premijera, a iz stranke su negirali da se on nalazi u kritičnom stanju.

- Ovo nije trenutak za čitulje - izjavio je neimenovani izvor iz stranke.

Berluskoni je u više navrata primljen u bolnicu zbog zaraze virusom korona prošlog septembra. On je u to vrijeme novinarima rekao da je preživio "najopasniji izazov" u životu, ali su pojedini izvori kasnije izjavili da bogati italijanski biznismen i dalje osjeća posljedice kovida 19.

Italijanski milijarder hospitalizovan je jednom u martu i dva puta u aprilu, a u januaru je bio u bolnici zbog srčanih problema.

Lider stranke Liga Mateo Salvini, koji je politički saveznik Berluskonija, rekao je juče novinarima da se bivši premijer "ne osjeća najbolje", ali je prognozirao da će se brzo oporaviti.