latinica  ћирилица
16/05/2021 |  11:33 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Sjednica vlada Srpske i Srbije u Istočnom Sarajevu

Za sutra je zakazana sjednica vlada Republike Srpske i Srbije u Istočnom Sarajevu, a premijeri Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić položiće u Foči kamen temeljac Hidroelektrane Buk Bijela, čija gradnja je zajednički projekat vrijedan 220 miliona evra.
Vlada Republike Srpske, I. Sarajevo - Foto: RTRS
Vlada Republike Srpske, I. SarajevoFoto: RTRS

Prema protokolu sutrašnje posjete, Višković će na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekati delegaciju Vlade Srbije, nakon čega će razgovarati sa Brnabićevom u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istročnom Sarajevu.

Nakon toga biće održana 11. sjednica vlada Republike Srpske i Republike Srbije u konferencijskoj sali u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Nakon sjednice biće održana konferencija za novinare Viškovića i Brnabićeve, uz prenos uživo na programu Radio-televizije Republike Srpske.

Pres-konferenciji prethodiće potpisivanje sporazuma o saradnji o pitanjima važnim za razvoj veterinarske profesije Republike Srpske i Srbije, koji će potpisati predsjednik Veterinarske komore Republike Srpske i predsjednik Veterinarske komore Srbije.

Predviđeni su i bilateralni sastanci resornih ministara i generalnih sekretara.