latinica  ћирилица
16/05/2021 |  13:14 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Perici Repajiću Orden novomučenika bihaćko-petrovačkih

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije danas je Ordenom novomučenika bihaćko-petrovačkih odlikovao Pericu Repajića, privrednika iz Budimlić Јapre, za poseban trud, zalaganje i nesebičnu duhovnu i materijalnu pomoć.
Perici Repajiću Orden novomučenika bihaćko-petrovačkih - Foto: SRNA
Perici Repajiću Orden novomučenika bihaćko-petrovačkihFoto: SRNA

Episkop Sergije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Budimlić Јapri, a nakon toga uručio odlikovanje Repajiću, saopšteno je iz kabineta episkopa bihaćko-petrovačkog i rmanjskog.

Repajić je u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj poznat kao čovjek velikog srca, koji nesebično pomaže svima kojima je to potrebno, a posebno Srbima u Livanjskom polju.

Vladika je istim ordenom odlikovao protoprezvitera-stavrofora Miladina Tešanovića, paroha hadrovačkog i starješinu hrama Vaznesenja Gospodnjeg, za njegov dugogodišnji trud i ljubav pokazanu prema ovome kraju, narodu, ali i revnost za Boga i Crkvu.

Episkop Sergije besjedio je o vjeri žena Mironosica čije se ljubavi na današnji dan vjernici sjećaju, kako bi se ugledali na njihovu revnost prema svome učitelju, podražavajući ih u svemu.

Sasluživali su arhimandrit Varnava Damjanović, protoprezviter-stavrofor Milidrag Stokanović iz Eparhije gornjokarlovačke, Karađorđe Derajić, Saša Crljić i protođakon Nemanja Reljić.