latinica  ћирилица
16/05/2021 |  15:16 ⇒ 15:19 | Autor: RTRS

Prijedor: Tradicionalni planinarski marš za Dan grada (FOTO)

Tradicionalno povodom Dana grada planinari Planinarskog društva "Klekovača" organizovali su planinarski marš rutom od mjesta Božići do planinarskog doma "Kotlovača".
Planinarsko društvo " Klekovača" - Foto: RTRS
Planinarsko društvo " Klekovača"Foto: RTRS

Planinare je jutros na pješačenje ispratio gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović koji je istakao da je ovo lijepa tradicija kojom planinari svome gradu čestitaju praznik.

Planinarsko društvo " Klekovača"

- Planinarska društva kojih u našem gradu ima pet, imaju tu tradiciju da se i ovim povodom okupe i pješače našom lijepom planinom Kozarom. Grad je opredijeljen da im pomogne u njihovom radu i zahvaljujem im na ovoj aktivnosti. To su ljudi koji vole prirodu i žele da je čuvaju, a u ovim vremenima to nam je itekako  potrebno - rekao je Pavlović.

Predsjednik Planinarskog društva "Klekovača" Dragan Romčević izjavio je da ovo društvo na ovaj način tradicionalno obilježava Dan grada.

Planinarsko društvo " Klekovača"

- Organizujemo pješačenje rutom od Božića preko Martin baira do Kotlovače i planinarskog doma gdje smo organizovali druženje za planinare, a i vrijeme nas je poslužilo - rekao je Romčević.

Izvor: RTRS/SRNA