latinica  ћирилица
17/05/2021 |  08:47 ⇒ 08:47 | Autor: SRNA

Dani komedije u Bijeljini

U Bijeljini će večeras početi Pozorišni festival Dani komedije, tokom kojeg će do petka, 21. maja, biti odigrano pet predstava iz Srbije i Republike Srpske.
Pozorišna scena - Foto: nezavisne novine
Pozorišna scenaFoto: nezavisne novine

Ovogodišnje 20. Dane komedije otvoriće predstava "Ajnštajnova izdaja" Agencije Scena iz Beograda koja je rađena po tekstu Erika Emanuela Šmita, u režiji Andree Ade Lazić. U predstavi igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Јovan Јelisavčić.

Za sutra je planirana predstava "Istina" Gradskog pozorišta Јazavac iz Banjaluke, prema tekstu Floriana Zedera, u režiji Željka Stjepanovića, u kojoj igraju Željko Stjepanović, Ljubiša Savanović, Aleksandra Spasojević i Dragana Marić.

Naredne večeri na programu je predstava "Čorba od kanarinca" za koju je tekst uradio Miloš Radović, režiju Staša Koprivica, a igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović. Riječ je o zajedničkoj predstavi "Impresarija" iz Beograda i Areus Arta Vranje.

U četvrtak, 20. maja, biće odigrana predstava "Јa/o/ meni" Јugoarta iz Beograda u kojoj tekst i režiju potpisuje Velimir Teča, a igraju Srđan Ivanović i Mina Lazarević.

Bijeljinske Dane komedije će naredne večeri zatvoriti predstava "Stranci u noći" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke po tekstu Ane Đorđević i u režiji Slađane Kilibarda. U ovom komadu igraju Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Milka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

Festival će biti održan u velikoj sali Centra za kulturu "Semberija" uz poštovanje svih epidemioloških mjera i ograničen broj mjesta.

Cijene ulaznica su od 15 do 20 KM, a cijena kompleta ulaznica 65 KM.