latinica  ћирилица
17/05/2021 |  09:59 ⇒ 10:19 | Autor: RTRS

Premijerka Srbije i ministri u Istočnom Sarajevu (FOTO)

Delegacija Vlade Srbije, koju predvodi premijerka Ana Brnabić, stigla je u Administrativni centar Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, gdje će biti održana zajednička sjednica vlada.
Sastanak - Foto: RTRS
SastanakFoto: RTRS

Članove Vlade Srbije dočekala je delegacija Vlade Republike Srpske, na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem.

Zajedničkoj sjednici dvije vlade prethodiće sastanak Brnabićeve i Viškovića.

U svečanom salonu u prizemlju Administrativnog centra predsjednici vlada Republike Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić održaće konferenciju za novinare, koja će biti prenošena uživo na programu Radio-televizije Republike Srpske.

Prenos i na našem portalu i Јutjub kanalu.

Konferenciji za novinare prethodiće potpisivanje sporazuma o saradnji o pitanjima važnim za razvoj veterinarske profesije Republike Srpske i Srbije, koji će potpisati predsjednik Veterinarske komore Republike Srpske i predsjednik Veterinarske komore Srbije.

Planirano je i da u Foči predsjednici vlada Radovan Višković i Ana Brnabić polože kamen temeljac za izgradnju hidroelektrane "Buk Bijela".

Prenos početka radova na izgradnji hidroelektrane Buk Bijela možete pratiti na RTRS, našem portalu i Јutjub kanalu.

Ovaj događaj je od izuzetne važnosti za opštinu na jugoistoku Srpske, ali i za cijelu Republiku. "Buk Bijela" biće najveća i najznačajnija, od planirane tri hidroelektrane, sa dužinom brane od gotovo 200 metara, visinom 57 i vještačkim jezerom dužine 11,5 kilometara.