latinica  ћирилица
17/05/2021 |  11:34 | Autor: RTRS

Štab za vanredne situacije održao 200 sjednica

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske saopštio je da je njihov štab za vanredne situacije održao u proteklih 14 mjeseci 200 sjednica.
Fond PIO RS-Filijala Bijeljina - Foto: RTRS
Fond PIO RS-Filijala BijeljinaFoto: RTRS

Ovaj štab je formiran u martu prošle godine kao operativni organ za razmatranje i donošenje mjera s ciljem preventivne zaštite zdravlja zaposlenih, osiguranika i korisnika prava, te nesmetanog odvijanja poslovnih procesa u vanrednim okolnostima usljed pojave epidemije virusa korona.

Kako navode iz Fonda tokom proteklih 14 mjeseci Štab je nizom mjera, zaključaka i naredbi koje su zaposleni sproveli u svim organizacionim jedinicama Fonda širom Republike Srpske, u potpunosti opravdao formiranje i ulogu u borbi sa virusom korona.

- Uprkos izuzetno složenoj epidemiološkoj situaciji, rad Fonda ni u jednom momentu nije doveden u pitanje, a rezultati ostvareni u toku 2020. godine najbolji su u dvadesetdevetogodišnjem postojanju. Najveći uspjeh u radu Štaba jesu sačuvano zdravlje i životi ukupno 600 zaposlenih radnika - ističu u saopštenju.

Od pojave epidemije do danas, ističu da je na virus korona bilo pozitivno 115 zaposlenih, uglavnom sa blažom kliničkom slikom.

- Za za njih sedam bila je neophodna hospitalizacija i terapija kiseonikom. Štab za vanredne situacije u Fondu PIO i dalje nastavlja rad, sve dok to bude zahtijevala epidemiološka situacija - poručuju iz ove institucije.