latinica  ћирилица
17/05/2021 |  14:29 ⇒ 14:50 | Autor: RTRS

Brnabić: Zajednički radimo u interesu budućih generacija (VIDEO)

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da gradnja Hidroelektrane Buk Bijela na Drini predstavlja novi početak u odnosima Srbije i Srpske, ali i cijelog regiona, te pokazuje kako se zajednički radi u interesu budućih generacija koje neće poznavati granice za rad, kapital, projekte i opstanak.
Ana Brnabić - Foto: RTRS
Ana BrnabićFoto: RTRS

- Nakon sastanka 2019. nakon kojeg je potpisana zajednička izjava pokazan je veliki optimizam i postignut tačan plan velikih ulaganja. Ovaj projekat je važan, ali je jedan mali element u mozaiku. Ovo je projekat koji otvara mnoga druga vrata i mogućnosti. Јedno je kada pomažete projekte lokalne infrastrukture, a drugo je kada imate suštinski, strateški, veliki projekat nakon kojeg znate da možete i da imate mogućnosti - rekla je Brnabićeva.

Ona je izrazila nadu da će do kraja prvog kvartala 2022. biti ozvaničen početak gradnje još jednog velikog projekta - aerodroma ili auto-puta.

- Imamo zajedničku viziju stabilnijeg i bolje povezanog regiona, u kojem će mladi ljudi da ostaju - rekla je Brnabićeva.