latinica  ћирилица
17/05/2021 |  14:41 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

Gašić-Nikčević: Unaprijediti dugogodišnju uspješnu saradnju

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je danas u Istočnom Sarajevu, u sklopu bilateralnih sastanaka koji se održavaju u okviru 11. zajedničke sjednice Vlade Republike Srpske i Vlade Republike Srbije, sa državnim sekretarom u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Stevanom Nikčevićem, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.
Gašićeva i Nikčević (foto: Vlada Republike Srpske) -
Gašićeva i Nikčević (foto: Vlada Republike Srpske)

Tema sastanka bilo je dalje unapređenje dugogodišnje uspješne saradnje dva ministarstva, sa posebnim osvrtom na razvoj turističkih sadržaja u pograničnim opštinama, te budućim investicijama u turističke kapacitete sa obje strane rijeke Drine, što bi omogućilo dodatni zamajac turističkom razvoju ovih opština i povećanju turističkog prometa kako u Podrinju, tako i u ostatku Republike Srpske i Srbije, navodi se u saopštenju.

Dva ministarstva izrazila su i čvrsto opredjeljenje da jačaju saradnju u oblasti trgovine, te kroz zajedničke aktivnosti rade na ubrzanju procedura koje bi dodatno olakšale spoljnotrgovinsku razmjenu Republike Srpske i Srbije.